02.04.2017 22:38

Juventus komt erg goed weg met gelijkspel

Voor de zesde keer dit seizoen heeft Juventus punten verspeeld in de Serie A. De koploper speelde zondagavond een zeer zwakke wedstrijd tegen SSC Napoli, maar nam toch nog een punt mee uit Napels: 1-1.

Van tevoren werd het duel tussen Napoli en Juventus al op scherp gezet door de media, wat natuurlijk alles te maken heeft met de terugkeer van Gonzalo Higuaí­n in het San Paolo. De spits werd deze zomer voor negentig miljoen euro weggekocht door Juventus en kon rekenen op een warm onthaal. Positief was dit echter niet, de fans zien de Argentijn als een verrader en floten hem de volle negentig minuten uit. Higuaí­n kreeg de fans niet stil, Sami Khedira wel. 

De Duitse middenvelder stoomde vroeg in de wedstrijd op met de bal aan de voet, combineerde met Miralem Pjanić en rondde na zeven minuten al af voor de 0-1. Door de vroege treffer kon Juventus het favoriete spelletje uitoefenen, achterover leunen op de ervaren defensie en gokken op de counter. Het spelbeeld veranderde na de openingstreffer dan ook drastisch. Napoli werd beter en beter, terwijl Juventus niets meer creëerde. Bij de thuisploeg werden Dries Mertens en Lorenzo Insigne gevaarlijk. Eerstgenoemde schoot in de zestien te slap binnen, terwijl Insigne na een geweldige actie de bal naast plaatste. 

Juventus kreeg in de eerste helft genoeg waarschuwingen van Napoli, maar deed daar in het tweede bedrijf niets mee. Na een uur spelen werd Juventus dit fataal. Mertens vond Marek Hamšík door een gapend gat in de Juve-defensie, de Slowaak schoot in één keer raak voor zijn 111e doelpunt in het shirt van Napoli. Massimiliano Allegri wisselde na de gelijkmaker direct aanvallend om voor de 1-2 te kunnen gaan, maar de spelers van Juventus hadden het initiatief al uit handen gegeven.

Napoli bleef het merendeel van het balbezit houden en omsingelde de zestien van Juventus regelmatig, maar gescoord werd er niet meer in Napels. Hierdoor wordt de titelstrijd weer een beetje spannender, want AS Roma nadert koploper Juventus op zes punten, met nog acht wedstrijden te gaan in de Serie A. Napoli legt op haar beurt weer wat druk op de Romeinen, de nummer drie van Italië staat vier punten achter op AS Roma. De nummers één en twee van de Serie A spelen dit seizoen nog tegen elkaar in de competitie.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner