03.04.2017 09:40

Ziyech: "Het gaat tussen de oortjes zitten"

Hakim Ziyech was in de Klassieker één van de Amsterdamse uitblinkers. Zo was de middenvelder de aangever op de 2-0 van David Neres. De Marokkaan hoopt dat de tik die Ajax heeft uitgedeeld aan de koploper genoeg is om aan het einde van de rit kampioen te worden.

"Als wij zo voetballen, is er maar één team dat kampioen kan worden. En dat zijn wij", is het geloof in de titel bij Ziyech terug. "We hebben een mentale tik gegeven. Of die gaat doorwerken? Dat denk ik wel. Het gaat tussen de oortjes zitten."

Ajax moest tegen Feyenoord de geblesseerde Amin Younes missen. Justin Kluivert maakte als zijn vervanger indruk en werd zelfs uitgeroepen tot speler van de wedstrijd door zijn supporters. "Justin is een heel brutale jongen en daar geniet ik wel van. Ik weet dat hij de bal graag in de voeten óf diep wil. Ik ben iemand die daarvan houdt en weet hem inderdaad wel makkelijk te vinden. Met Younes is het anders spelen, ja. Maar ook Neres en Bertrand Traoré waren heel sterk voorin", complimenteert Ziyech zijn teamgenoten in gesprek met De Telegraaf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner