03.04.2017 12:30

SvdW: Ziyech neemt zijn club Ajax bij de hand

Het was de laatste strohalm in de strijd om de titel voor Ajax. De Klassieker moest gewonnen worden. Met veel overtuiging overklasten de Amsterdammers de koploper. Aan de hand van Hakim Ziyech, die de absolute uitblinker was.

Ziyech was illustratief voor Ajax in de Klassieker. De middenvelder onderschepte de meeste ballen (15 in totaal), strooide met heerlijke steekpassjes, nam zes keer het doel van Brad Jones onder vuur en was de aangever op de 2-0 van David Neres. Waar Ziyech eerder dit seizoen nog geen vuist kon maken in De Kuip tegen Karim El Ahmadi, was hij in de Amsterdam ArenA zijn landgenoot op alle fronten te baas.

Ziyech was na afloop ook te spreken over zijn eigen spel: "Het voelt wel als een van mijn beste wedstrijden voor Ajax. Ik heb wel meer goede wedstrijden gespeeld, maar nu was het wel extreem goed", realiseert de spelmaker. "We wisten dat het onze laatste kans was en die hebben we met beide handen gegrepen. We klapten er vanaf de eerste minuut vol bovenop. Feyenoord had niets te zeggen."

Toen Ziyech afgelopen zomer de overstap maakte van FC Twente, waar hij dé sterspeler was, naar Ajax was de vraag of de Marokkaan ook bij een topclub zijn niveau kon laten zien. In zijn eerste jaar bij de Amsterdammers staat de middenvelder op 24 optredens in de Eredivisie. In die wedstrijden was hij zes keer trefzeker. In de Europa League stond hij acht keer aan de aftrap en wist hij twee keer te scoren. In de KNVB-beker bleef het bij één optreden en één doelpunt. Daarmee komt hij niet in de buurt van zijn productiefste seizoen. Dat was in het seizoen 2015/2016 in het shirt van FC Twente. Toen wist Ziyech zeventien keer het net te vinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner