03.04.2017 10:15

Van Hanegem kritisch op afgebluft Feyenoord

Joël Veltman wint het duel van Dirk Kuyt. (02-04-2017)
Joël Veltman wint het duel van Dirk Kuyt. (02-04-2017)

Willem van Hanegem zag dat Feyenoord tekort kwam in de Klassieker tegen Ajax. De columnist van het Algemeen Dagblad vindt dat de Rotterdamse club het Ajax wel heel makkelijk maakte in de Amsterdam ArenA.

"In de beginfase is deze Klassieker door strijd beslist. Pas na de 2-0, toen de tegenstander het geloof had verloren, ging Ajax makkelijker voetballen. Toen zag ik opeens het spel dat ik al eerder van Ajax had verwacht", analyseert de Kromme de wedstrijd in zijn column.

Daarnaast miste Van Hanegem strijdlust bij de Rotterdamse club: "Als je niet goed speelt, is er nog iets anders wat je kunt doen: hard werken. Dat gebeurde niet. Natuurlijk had Feyenoord pech dat Jørgensen al zo snel met een blessure naar de kant moest, maar bij andere spelers had ik toch echt het idee dat ze niet door hadden dat de wedstrijd al was begonnen. Dit zijn de wedstrijden waarin je je ziel en zaligheid moet leggen. Dat besef miste ik bij veel Feyenoorders."

"Berghuis was niet bij de les. El Ahmadi begon zwak. Jones zag er bij de 1-0 niet goed uit en was minder sterk bij hoge ballen dan anders. De twee centrale verdedigers speelden ook niet goed, Toornstra was er niet, Karsdorp en Nelom waren te onrustig. Bij Ajax was Kluivert wel aardig. Traoré en Ziyech ook. Maar dat zij zo konden spelen had vooral met Feyenoord zelf te maken. Het heeft Ajax de kans gegeven uit te blinken."

Ook is Van Hanegem kritisch op het optreden van scheidsrechter Björn Kuipers. Zo was de oud-speler van Feyenoord het niet eens met de beslissing om Ajax een vrije trap te geven in de eerste minuut. Op schitterende wijze werd die bal door Lasse Schöne gepromoveerd tot doelpunt. "Het was geen overtreding. De 1-0 van Ajax was dus een presentje van de scheidsrechter, die ook de verdere wedstrijd in het nadeel van Feyenoord floot, onder meer bij het geven van kaarten. Ja, mensen zullen nu zeggen dat ik voor Feyenoord ben. Klopt, dat ben ik, maar ik ben ook eerlijk en na zo'n nederlaag ben ik echt niet in de ban van de treurnis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner