03.04.2017 11:43

De Vrij: "Serie A is een goede leerschool"

Stefan de Vrij heeft het naar zijn zin bij Lazio. De verdediger staat nog altijd achter zijn keuze om Feyenoord te verlaten voor een avontuur in Italië. De Serie A was precies de stap die hij nodig had om zich te ontwikkelen.

"De Serie A is een goede leerschool gebleken en dat was ook een van de redenen waarom ik in 2014 besloot om Feyenoord te verlaten en voor Italië koos", legt De Vrij zijn keuze om de Rotterdamse club te verlaten uit in gesprek met Metro. "Dit is het land van de verdedigers, het land van de tactiek. Op dat vlak wilde ik me ontwikkelen. Mijn grootste kwaliteit is misschien wel dat ik het spelletje goed lees. Ik denk vooruit, weet vaak al wat er gaat gebeuren. Dat heb ik altijd gehad en dat komt in Italië heel goed van pas. Misschien komt het wel daardoor dat ik me zo goed heb aangepast."

De Vrij neemt bij Lazio steeds meer de leidersrol op zich "Ik ben steeds meer gaan communiceren. Ik geef aan wanneer er druk wordt gezet, let erop hoe iedereen staat. Ik doe dat ook voor mezelf, omdat ik op die manier mezelf minder snel in de problemen breng."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner