05.04.2017 10:35

Higuaín: "Juventus was de perfecte keuze"

Gonzalo Higuaín (l.) haalt uit bij zijn terugkeer in Napels, maar Kalidou Koulibaly (r.) staat in de weg. (02-04-2017)
Gonzalo Higuaín (l.) haalt uit bij zijn terugkeer in Napels, maar Kalidou Koulibaly (r.) staat in de weg. (02-04-2017)

Gonzalo Higuaín maakte afgelopen zomer de zeer gevoelige overstap van SSC Napoli naar Juventus. Ondanks dat de Napolitanen een recordbedrag ontvingen voor de spits, is hij nog altijd zeer gehaat. Higuaín heeft zelf geen spijt.

Napoli ontving ruim negentig miljoen euro voor de topscorer van de Serie A, maar toen hij afgelopen zondag terugkeerde in het San Paolo, hadden de supporters fluitjes uitgedeeld om hem zo hard mogelijk uit te kunnen fluiten. Higuaín had een mooie tijd in Napels, maar heeft geen spijt van zijn keuze. "Zowel professioneel als persoonlijk heb ik de perfecte keuze gemaakt. Ik heb een bepaald level van rust in me, waar ik naar zocht. Op het veld en daarbuiten ben ik kalm. Ik pakte mijn kans en heb daar geen spijt van."

Higuaín kreeg het verwijt de transfer voor het geld te maken, maar daar is volgens de Argentijn niets van waar. "Journalisten hebben het altijd over geld. Natuurlijk krijgen we veel geld, maar ik denk niet dat er een voetballer is die alleen maar aan geld denkt. Wanneer je van team verandert, doe je dat voor je gevoel. Je wilt gelukkig zijn", aldus de goaltjesdief in de Gazetta dello Sport.

De ongekende productie van vorig seizoen lijkt Higuaín niet te gaan halen. In het shirt van Napoli maakte hij 36 doelpunten, waarmee hij zich kroonde tot absolute topscorer van de Serie A. Hij hielp zijn ploeg daarmee aan de tweede plaats op de ranglijst, achter Juventus. Dit seizoen staat de teller op negentien doelpunten, maar lijkt dat wel een kampioenschap op te leveren. De voorsprong van Juventus op achtervolger AS Roma bedraagt zes punten, waardoor de club afstevent op de zesde opeenvolgende titel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner