05.04.2017 11:50

AZ wil afrekenen met resultaten tegen de top

AZ heeft het dit seizoen de traditionele top drie - Ajax, Feyenoord en PSV - nog niet echt lastig gemaakt. Alleen thuis tegen Ajax werd een punt gepakt, maar trainer John van den Brom wil afrekenen met die magere score.

In de tweeluiken met Feyenoord (0-4 en 5-2) en PSV (2-4 en 1-0) ging AZ onderuit. Alleen tegen Ajax (2-2) werd een punt gepakt, maar woensdagavond moet daar minstens een punt bijkomen. "We gaan er niet naartoe met het idee: 'ojee, we moeten tegen Ajax'. Zeker niet. We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen Groningen en met de dingen die ik heb gezien in de trainingen, denk ik dat we er een goede wedstrijd van kunnen maken. Ook hebben we dit seizoen, op Ajax-thuis na, geen goede resultaten gehaald tegen de topploegen. Daar willen we mee afrekenen", aldus Van den Brom op de persconferentie. Ter vergelijking: vorig seizoen werd alleen thuis van Feyenoord gewonnen (4-2). De laatste keer dat AZ geen enkele overwinning boekte tegen de top drie was in het seizoen 2007/2008.

AZ zal op zoek gaan naar een resultaat zonder Ron Vlaar en Jonas Svensson, maar met Tim Krul onder de lat. De doelman keert terug bij Ajax, waar hij de eerste helft van het seizoen beleefde. "Hoewel ik bij Ajax geen officiële minuten in het eerste heb gemaakt, heb ik er wel een heel mooie tijd gehad en veel mensen leren kennen. Er zal ook best een lekker sfeertje hangen rond de club na de winst op Feyenoord. Maar goed, dat is voor AZ allemaal niet van belang. Wij moeten nu een keer tegen een topteam laten zien waartoe we in staat zijn", vertelt Krul aan De Telegraaf.

De wedstrijd tussen Ajax en AZ begint om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA. De Noord-Hollandse derby is uiteraard LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner