05.04.2017 12:33

Utrecht stevig vierde: "Geweldige prestatie"

Na de winst op SBV Excelsior (1-3), staat FC Utrecht stevig op de vierde plaats. De Utrechters rechtten de rug na een snelle achterstand en konden opnieuw drie punten bijschrijven.

Aanvoerder Willem Janssen is trots op zijn ploeg en hecht veel waarde aan de vierde plaats. "Voor ons is het belangrijk dat we vierde blijven staan. Als we achter de traditionele top drie eindigen, is dat een fantastische prestatie. Dan ga je met een goed gevoel de play-offs in."

Toch was het wel even schrikken toen Utrecht al binnen vijf minuten op achterstand kwam. "Tegen betere ploegen kan zo'n 1-0 wel fataal zijn. Dat moeten we veel beter organiseren. Gelukkig kom je nog in de eerste helft terug op 1-1. Er zitten nog wel dingen in die we moeten verbeteren, straks als het er echt om gaat", besluit Janssen tegen FOX Sports.

De gelijkmaker viel nog voor rust: Sébastien Haller schoot raak vanaf elf meter. De strafschoppen van de Fransman zijn altijd raak. "Het was niet zo moeilijk, want de keeper lag al in de hoek. Het is een speciale kwaliteit van mij, maar ik heb er ook wel een gemist: in een oefenwedstrijd tegen Achilles '29. Verder heb ik ze altijd raak geschoten", aldus de meest scorende buitenlander in dienst van FC Utrecht tegenover De Telegraaf.

Trainer Erik ten Hag was blij met de veerkracht van zijn ploeg op Woudestein. "Een heel groot compliment, want veel ploegen zijn hier gestruikeld. Fantastisch dat we hier op een volwassen manier winnen." Alleen de snelle achterstand zat de oefenmeester niet helemaal lekker. "We wisten dat Excelsior de goals maakt in het eerste half uur en als het je dan toch overkomt, is dat naïef."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner