05.04.2017 20:31

Vitesse weet drie punten uit Almelo te stelen

Marvelous Nakamba, Guram Kashia, Navarone Foor, Alexander Büttner, Matt Miazga en Kevin Diks (v.l.n.r.) vieren de treffer van Foor tegen Heracles. (05-04-2017)

Een gelukkig Vitesse heeft woensdagavond een minimale overwinning geboekt tegen Heracles Almelo: 0-1. Beide ploegen kregen in de tweede helft een rode kaart. Dat maakte niet het verschil, want daarvoor was de enige treffer al gemaakt.

Een rustig begin was het voor de ploegen. Geen van beide haalde gekke dingen uit de eerste minuten en het duurde ook lang voordat er grote kansen kwamen. Vitesse zette wel enigszins druk op de tegenstander maar Heracles wist er goed onder uit te spelen.

Het waren vooral corners waarmee de ploegen de bal in het zestienmetergebied van de tegenstander wisten te krijgen. Maar deze corners werden door beide partijen goed verdedigd ondanks dat de Vitesse spelers dicht op elkaar gaan staan om verwarring te creëren.

Het duurde tot de 43e minuut totdat een van de ploegen tot echt gevaar wist te komen. Een slecht weggewerkte voorzet van Vitesse kon door Milot Rashica in het strafschopgebied opgepakt worden. Deze hield goed overzicht en wachtte totdat Navarone Foor onder hem in positie was. Gemakkelijk was de bal af te leggen. Navarone Foor wist zijn gezicht richting het doel te draaien en zette Vitesse laat in de eerste helft op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft leken de rollen omgedraaid. Heracles Almelo komt sterker uit de kleedkamer en staat met bal veel op het helft van de tegenstander. Na een paar voorzetten die het doel niet weten te bereiken trekt Robin Pröpper echter aan het shirt van Ricky van Wolfswinkel waardoor hij zijn tweede gele kaart ontvangt. De speler moest het veld verlaten en de ambitie van Heracles om een gelijkmaker te maken leek kleiner.

Heracles Almelo kwam nog een paar maal tot schot op doel. De Almeloërs braken een paar keer uit en maakte goed gebruik van hun snelheid. Tweemaal kwam Kristoffer Peterson op de rand van de zestienmeter tot een schot.

Door: Ronald Jansen