06.04.2017 09:00

'AZ wil Bizot terughalen naar Nederland'

Marco Bizot in actie tijdens het competitieduel KAS Eupen - KRC Genk (21-01-2017).
Marco Bizot in actie tijdens het competitieduel KAS Eupen - KRC Genk (21-01-2017).

De kans is groot dat Tim Krul, die wordt gehuurd van Newcastle United, AZ Alkmaar na het huidige seizoen gaat verlaten. De Alkmaarders zijn achter de schermen namelijk druk bezig om een nieuwe doelman aan te trekken.

Volgens De Telegraaf moet Marco Bizot de nieuwe sluitpost van AZ worden. De Alkmaarders zouden reeds een eerste gesprek met de sluitpost achter de rug hebben. Bizot vertrok in de zomer van 2014 van FC Groningen naar het Belgische KRC Genk en heeft een aflopende verbintenis in België. AZ kan de goalie daarom transfervrij overnemen.

Bizot doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist nimmer door te breken in Amsterdam. Tijdens het seizoen 2011/2012 speelde Bizot voor SC Cambuur, vervolgens tekende hij een contract bij FC Groningen. In Groningen kwam Bizot in twee seizoenen op het hoogste niveau tot vijftig competitiewedstrijden. In België heeft de sluitpost inmiddels 54 wedstrijden in de Jupiler Pro League achter zijn naam staan. Tevens was Bizot dit seizoen vijf wedstrijden actief in de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner