06.04.2017 09:45

Ajax ziet Dijks waarschijnlijk niet terug

Frustratie bij Mitchell Dijks tijdens het competitieduel Norwich City - Ipswich Town (26-02-2017).
Frustratie bij Mitchell Dijks tijdens het competitieduel Norwich City - Ipswich Town (26-02-2017).

Mitchell Dijks speelt sinds januari op huurbasis voor Norwich City, maar de kans is klein dat de linksback aankomend seizoen terugkeert bij Ajax. De verdediger heeft een goede indruk achtergelaten op de Engelse club.

Bij de deal met Ajax heeft Norwich City een optie tot koop weten te bedingen. "De club wil de optie tot koop lichten", vertelt Dick van Burik, zaakwaarnemer van Dijks, aan De Telegraaf. Met nog zes competitiewedstrijden te gaan hoopt Norwich City stiekem nog op een plek in de play-offs voor promotie naar de Premier League, maar de kans is klein dat Norwich City het gat van negen punten weet te overbruggen.

Dijks, die naast Ajax ook voor sc Heerenveen en Willem II speelde, heeft inmiddels negen competitiewedstrijden namens Norwich City achter zijn naam staan. Tijdens zijn tweede wedstrijd in Engeland wist Dijks zijn eerste en enige treffer in Engeland te produceren. Op 11 maart speelde Dijks daarentegen voor het laatst. Na 21 minuten kreeg de verdediger een rode kaart, maar met een man minder werd er alsnog gelijkgespeeld tegen Blackburn Rovers (2-2).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner