06.04.2017 13:37

Dolberg weer terug op het trainingsveld

Kasper Dolberg heeft zich donderdag weer aangesloten bij de groepstraining van Ajax. De 19-jarige Deen moest de wedstrijden tegen Excelsior en Feyenoord aan zich voorbij laten gaan vanwege een liesblessure. Verder kon hij ook niet met de Denen mee voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië, maar hij lijkt weer op de goede weg terug. 

Dolberg is dit jaar belangrijk voor de Amsterdammers. In de competitie wist hij al dertien keer het net te vinden en daarmee is hij de topschutter van Ajax dit seizoen. In de Europa League was de Deen al viermaal trefzeker. Daarnaast maakte Dolberg dit seizoen zijn debuut voor het Deense nationale elftal. 

Het is nog niet zeker of de jonge centrumspits er al tegen NEC bij zal zijn. "Hij traint vandaag voor het eerst weer met een gedeelte van de groep mee. Het is afwachten hoe de reactie is", vertelde trainer Peter Bosz op de wekelijkse persconferentie. Verder gaf Bosz aan dat ook Davy Klaassen onzeker is voor de komende wedstrijd vanwege een kneuzing aan het onderbeen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner