06.04.2017 17:19

Numan: "Ajax in Europa League heeft invloed"

Voormalig Nederlands elftal-international Arthur Numan is van mening dat het Europese avontuur van Ajax mee gaat spelen in de strijd om de landstitel. Numan denkt dat de Europese wedstrijden invloed gaan hebben op de fitheid van de Ajacieden.

"Ik denk dat Feyenoord niet heel veel meer gaat weggeven en bij Ajax zag je dat ze het woensdagavond tegen AZ lastiger hadden", vertelt Numan. "Ajax zit nog met een dubbele ontmoeting met Schalke. Ik denk dat dat invloed zal hebben op de fitheid van de spelers. Daarentegen krijgt Feyenoord toch meer rust en dat kan in hun voordeel werken", gaat Numan verder. Als we naar de statistieken kijken, heeft Numan wel een punt. Van de achttien misgelopen punten van de Amsterdammers, zijn ze er twaalf misgelopen in de eerstvolgende Eredivisiewedstrijd na een Europese wedstrijd. 

In hoeverre het Europese avontuur invloed zal hebben op de seizoensontknoping, gaat snel zichtbaar worden. De titelstrijd tussen Ajax en Feyenoord zal dit weekend verdergaan. De Amsterdammers nemen het zaterdagavond op in Nijmegen tegen NEC en de Rotterdammers ontmoeten Zwolle op zondag. Volgende week donderdag komt Ajax weer uit in de Europa League. De Amsterdammers ontvangen dan het Duitse Schalke 04. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner