06.04.2017 19:14

Slot hoopt ooit eens hoofdtrainer te worden

Via AZ hoopt Arne Slot stappen te maken in zijn trainerscarrière. Officieel is hij momenteel de assistent-trainer bij SC Cambuur, maar in de praktijk leidt de hij de Jupiler League-club samen met Sipke Hulshoff.

Een week geleden werd echter bekend dat Slot zijn huidige werkgever aan het einde van het huidige seizoen achter zich laat, voor een avontuur bij AZ. De oud-speler van FC Zwolle, NAC Breda en Sparta tekende een driejarig contract en heeft een duidelijk toekomstplan voor zichzelf uitgestippeld. 

"Ik wil uiteindelijk graag hoofdtrainer worden. De beste weg daarnaartoe is de route die ik nu ga volgen via AZ. Ik heb de papieren nog niet en ga nu werken bij een club die op een hoger niveau speelt dan waar ik ooit zelf heb gevoetbald", beseft Slot in gesprek met Voetbal International. 

"AZ hoopt dat ik met mijn kwaliteiten wat kan toevoegen aan de trainersstaf en ik hoop dat ik bij deze club een betere trainer kan worden." Slot gaat in Noord-Holland samenwerken met hoofdtrainer John van den Brom. "Ik denk dat ik heel veel van hem kan leren. Hij is kampioen geworden met RSC Anderlecht en heeft ervaring in de Champions League. Bij het leren moet je niet alleen denken aan tactische zaken, maar ook aan hoe je met een spelersgroep omgaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner