07.04.2017 17:08

Vijfde plaats zeker mogelijk volgens Koeman

Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat Everton dit seizoen nog als vijfde kan eindigen in de Premier League. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat zijn ploeg de komende twee thuiswedstrijden wint volgens Koeman.

Everton is nu nog de nummer zeven, met drie punten achterstand op Arsenal en Manchester United. Die twee clubs hebben allebei twee duels minder gespeeld dan Everton, dat zondag regerend kampioen Leicester City ontvangt en een week later thuis speelt tegen Burnley.

"Ik ben ervan overtuigd dat we met zes punten echt mee gaan doen om de vijfde en zesde plaats. Als we zevende worden, hebben we al een geweldig seizoen gedraaid. Maar als we nog hoger eindigden, is dat fantastisch. We willen er alles aan doen om Europees voetbal te halen", sprak Koeman vrijdag.

De wedstrijd tegen Leicester City wordt een interessante. Sinds het ontslag van trainer Claudio Ranieri won Leicester vijf duels op rij. Koeman: "Ik begrijp niet waar het verschil vandaan komt. Het zijn dezelfde spelers. Misschien houdt de huidige coach meer vast aan het team van vorig seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner