07.04.2017 22:31

VVV ontsnapt, Cambuur legt druk op Volendam

VVV-Venlo heeft het lastig tegen Almere City, maar Ralf Seuntjens (l.) schiet zijn ploeg te hulp. Hij maakt de belangrijke 2-2. (07-04-2017)
VVV-Venlo heeft het lastig tegen Almere City, maar Ralf Seuntjens (l.) schiet zijn ploeg te hulp. Hij maakt de belangrijke 2-2. (07-04-2017)

VVV-Venlo is ontsnapt aan een derde keer op rij puntenverlies. Na verliesbeurten tegen FC Dordrecht (2-5) en NAC Breda (0-4), ging het bijna mis tegen Almere City. Joey Sleegers besliste het duel echter: 3-2.

De kampioenstress begint toe te nemen bij VVV-Venlo, dat nagenoeg de hele competitie ongenaakbaar was voor de concurrentie. Ruime nederlagen in speelronde 31 en 32 gaven de achtervolgers echter weer wat hoop in de Jupiler League, dat leek vrijdagavond weer te gaan gebeuren. Al na vijftien minuten had Almere City twee keer gescoord tegen de koploper, Soufyan Ahannach en Damon Mirani waren trefzeker. Tussendoor beperkte Ralf Seuntjes met een raak schot de schade.

Vier minuten voor rust zorgde de spits opnieuw voor wat opluchting, door de 2-2 te scoren. Zodoende ging VVV-Venlo met een beter gevoel de kleedkamer in, maar tot snelle doelpunten leidde dit niet in het tweede bedrijf. De Limburgers moesten wachten tot de tachtigste minuut op de bevrijding van Sleegers, die via de binnenkant van de paal de eindstand op het scorebord zette.

Dat de winst nodig was voor VVV-Venlo, bleek wel uit de resultaten op de andere velden. Jong Ajax en SC Cambuur, de nummers twee en vier van de Jupiler League, lieten namelijk geen steekjes vallen. Jong Ajax-talent Vaclav Černý was met een hattrick de grote man in de 3-1 overwinning op SC Telstar, terwijl SC Cambuur met 2-0 won van NAC Breda en voorlopig naar de derde plek stijgt.

De Friezen staan op 59 punten uit 33 wedstrijden, twee meer dan FC Volendam. Die ploeg komt maandag echter nog in actie tegen Jong PSV.

De overige uitslagen in de Jupiler League:

FC Den Bosch - MVV: 2-1
FC Dordrecht - FC Eindhoven: 1-1
Fortuna Sittard - Helmond Sport: 4-1
De Graafschap - RKC Waalwijk: 4-0
FC Emmen - Achilles'29: 1-0

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner