08.04.2017 09:58

Promes: 'Werk aan leidersrol bij Oranje"

Quincy Promes stevent met Spartak Moskou af op het Russische kampioenschap. De Nederlander heeft daar een belangrijk aandeel in, maar kan zijn goede clubvorm maar weinig vervolg geven bij het Nederlands elftal.

De geboren Amsterdammer is ook dit seizoen weer een vaste waarde bij Spartak, waar hij acht keer tot scoren kwam. Dat is voor Promes een magere score ten opzichte van vorig seizoen, toen hij lange tijd meestreed op de Russische topscorerstitel. Na zijn totaal van achttien doelpunten, krijgt hij dit seizoen kritiek te verduren. "Als mensen zeggen dat ik niet in vorm ben, dan motiveren die woorden mij. Want ik wil altijd beter spelen. Ik ben blij als ik scoor of een assist geef, maar als ik dat niet doe en het team toch wint, dan is het ook goed. Ik wil gewoon winnen."

Het contract van Promes in de Russische hoofdstad loopt nog tot medio 2021. De Amsterdammer voelt zich op zijn plaats bij Spartak, waar hij is gegroeid tot een belangrijke speler. Bij het Nederlands elftal is Promes ook tot een belangrijke schakel verkozen door voormalig bondscoach Danny Blind, maar vielen de prestaties tegen. "Ik voel mij goed bij Spartak. Ik ben hier een leider en een sleutelspeler. Dat kan ik niet zeggen over het Nederlands elftal, maar daar werk ik aan. Ik voel mij geweldig bij Spartak en scoor er veel en hopelijk kan ik dat binnenkort ook zeggen van mijn prestaties bij Oranje", aldus Promes in een interview met het programma 8-16.

Promes miste één kwalificatiewedstrijd door een blessure, de overige vier wedstrijden kwam hij in actie. Zijn gehele interlandcarrière beslaat inmiddels achttien interlands, waarin hij twee doelpunten maakte. Tegen Wit-Rusland (4-1) hielp hij Oranje op weg met twee treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner