08.04.2017 14:20

Hyballa wil kritiek opvangen voor spelers

NEC beleeft zware tijden. De ploeg strijdt tegen degradatie, verloor vier wedstrijden op rij en krijgt zaterdagavond Ajax op bezoek. Trainer Peter Hyballa hoopt dat zijn ploeg positieve steun krijgt van de fans.

"Ik snap dat men teleurgesteld is in hoe het momenteel loopt, maar juist nu heeft de spelersgroep de steun nodig. De fans mogen mij afmaken, maar niet de spelers. Het is een hele jonge groep en negatieve geluiden hebben echt een invloed daarop.  Geloof mij maar dat iedereen er iedere dag alles voor doet en dat ze alle steun verdienen, zeker in deze tijden", aldus Hyballa op de persconferentie.

Het water staat de Nijmegenaren inmiddels aan de lippen. Excelsior, Sparta, NEC en ADO verzamelden allen 28 punten, maar op basis van doelsaldo zal ADO virtueel de nacompetitie moeten spelen. Ondanks de slechte resultaten wil Hyballa niet opgeven. "We kunnen en mogen ook niet moedeloos worden in deze periode. Ik zal ook altijd optimistisch blijven na afloop van wedstrijden, omdat ik geloof in die pedagogische stijl. Ik hou van deze jongens. Helemaal in deze tijd kan ik niet van ze weg klappen. We krijgen natuurlijk een aantal tikken te verwerken, maar dat maakt de groep ook weer sterker."

De positieve instelling van Hyballa heeft ook zijn weerklank op de wedstrijd tegen Ajax. De Duitsers beseft dat Ajax meer kwaliteit heeft, maar heeft alle hoop op een goed resultaat. "Ajax zal hier meer balbezit hebben, meer kansen creëren en meer standaard situaties krijgen. Wij zullen vooral keihard moeten knokken en scherp zijn in de counter om daar iets tegenover te zetten. Het wordt een lastig duel, maar Ajax liet een paar weken terug ook gewoon punten liggen bij Excelsior, dus er is in eigen huis ook voldoende mogelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner