08.04.2017 16:09

Moyes countert Van Aanholt's uitspraken

Patrick van Aanholt maakte de winterse transfer van Sunderland naar Crystal Palace. De Nederlandse linksback gaf aan het plezier te zijn verloren onder manager David Moyes, maar de Schot kon weinig met die uitspraken.

Moyes was een half jaar lang de oefenmeester van Van Aanholt, maar die gaf aan weg te willen bij de degradatiekandidaat omdat hij geen plezier meer zou hebben. Moyes reageert tegenover de Sunderland Echo op de uitspraken. "Ik ben teleurgesteld door Patrick's reactie. Ik heb echter tussen de twintig en dertig spelers onder mijn hoede en ik verwacht niet dat elke speler in de selectie het altijd naar zijn zin heeft op de training."

Van Aanholt was wel zeker van een basisplaats onder Moyes. Voor de winterstop kwam hij tot 21 wedstrijden in de Premier League, waarin hij drie keer scoorde. Ook bij zijn nieuwe werkgever is Van Aanholt een belangrijke pion. Alan Pardew heeft ook van de 26-jarige Nederlander zijn vaste linksback gemaakt bij Crystal Palace, ware het niet dat hij inmiddels langs de kant staat met een blessure.

Bij de transfer van Van Aanholt was twaalf miljoen euro gemoeid. Hij speelde sinds 2014 voor de huidige hekkensluiter van de Premier League en staat inmiddels met Crystal Palace boven de degradatiestreep. "Het was onze beslissing om hem te laten gaan, maar ik heb niet de behoefte om in te gaan op de redenen. Als je benieuwd bent naar de redenen, kun je dat zelf vragen aan Patrick", aldus Moyes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner