08.04.2017 17:59

Schalke kent goede generale voor Ajax-uit

Schalke 04 begint donderdag met een goed gevoel aan het eerste duel met Ajax in de kwartfinale van de Europa League. De club boekte zaterdag voor eigen publiek een overtuigende zege op VfL Wolfsburg (4-1).

Guido Burgstaller (2), Leon Goretzka en Daniel Caligiuri scoorden voor de thuisploeg. Mario Gomez benutte in de slotfase een strafschop voor de bezoekers. Klaas-Jan Huntelaar startte weer op de bank en mocht pas vijf minuten voor tijd invallen bij Schalke 04. Trainer Andries Jonker van VfL Wolfsburg liet Riechedly Bazoer weer het hele duel voetballen. De oud-speler van Ajax kreeg een gele kaart.

Ondanks de ruime zege moest Schalke 04 ook een teleurstelling incasseren. Maxim Choupo-Moting viel in de tweede helft uit met een knieblessure. Nader onderzoek moet uitwijzen of hij donderdag tegen Ajax in de ArenA kan spelen. Schalke 04 ontvangt de club uit Amsterdam een week later in Gelsenkirchen.