08.04.2017 18:13

Liverpool wint van Stoke en blijft derde

Liverpool heeft met enige moeite zijn derde plaats in de Premier League behouden. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won zaterdag met 2-1 bij Stoke City en houdt daarmee een voorsprong van twee punten op Manchester City dat met 3-1 zegevierde tegen Hull City.

Stoke kwam vlak voor rust op voorsprong tegen Liverpool. De Ier Jonathan Walters kopte een voorzet van de Zwitserse international Xherdan Shaqiri hard binnen, onhoudbaar voor doelman Simon Mignolet. In de tweede helft verhoogden de spelers van Klopp de druk en zorgde de Braziliaan Philippe Coutinho voor de gelijkmaker. Diens landgenoot Roberto Firminho bezorgde Liverpool met een weergaloos schot na een perfecte pass van Georginio Wijnaldum alsnog de drie punten.

Jordy Clasie mocht weer eens beginnen in de basis Southampton tegen West Bromwich Albion en betaalde dat meteen terug. De 26-jarige Nederlander scoorde in de 25e minuut en dat bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.