08.04.2017 20:23

Go Ahead en Heracles licht gewijzigd

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Zowel Go Ahead Eagles als Heracles Almelo treedt zaterdagavond in de Adelaarshorst aan met een ploeg die achterin op een plek gewijzigd is ten opzichte van de midweekse speelronde, waarin beide clubs verloren.

Bij de thuisploeg is Joey Groenbast het enige slachtoffer van de oorwassing die Feyenoord woensdag uitdeelde. Robert Maaskant kiest links achterin voor Sébastien Locigno. Zijn evenknie John Stegeman had geen keuze: Robin Pröpper kreeg dinsdag rood in de 0-1 thuisnederlaag tegen Vitesse en is derhalve geschorst. Centraal achterin dus Mike te Wierik op zijn plek.

Go Ahead Eagles heeft met Sander Duits een jubilaris in de gelederen, de aanvoerder speelt zijn 400e competitiewedstrijd in het betaald voetbal. De ploeg moet oppassen voor Samuel Armenteros, de Zweedse Heraclied maakte namelijk beide treffers in de 2-1 zege in het Polman Stadion eerder dit seizoen.

Voor beide ploegen staat er nog genoeg op het spel. Go Ahead zag in de afgelopen dagen een paar concurrenten winnen en heft gewoon drie punten nodig om nog uitzicht op lijfsbehoud te houden. Heracles wil als nummer negen toch de play-offs voor Europees voetbal halen, het seizoenstoetje dat de ploeg van Stegeman vorig jaar won. Om 20:45 begint de wedstrijd en hij is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner