09.04.2017 11:44

Vlaar terug en Lewis met eerste basisplaats

Ron Vlaar keert terug in de basis bij AZ Alkmaar. John van den Brom gunde hem midweeks rust tegen Ajax (4-1 verlies), maar zondagmiddag tegen Roda JC staat de aanvoerder weer aan de aftrap.

Tegen de Amsterdammers haakte ook Jonas Svensson geblesseerd af, voor hem in de plaats speelde Mattias Johansson. Echter doet Van den Brom tegen Roda JC geen beroep op laatstgenoemde en is Fernando Lewis de rechtsback bij de Alkmaarders. Voor hem is het de eerste basisplaats dit seizoen in de Eredivisie en sowieso pas zijn tweede duel dit jaar. Alleen tegen FC Utrecht (2-1 winst) kwam hij als invaller binnen de lijnen. De voorste zes spelers zijn ongewijzigd, wat betekent dat Wout Weghorst in de punt staat en Fred Friday op de bank begint.

Na de zege tegen PEC Zwolle (2-1) heeft Yannis Anastasiou besloten om zijn opstellingen redelijk intact te houden. Christian Kum is niet fit genoeg om te spelen en wordt centraal achterin vervangen door de 22-jarige Daryl Werker. Tegen PEC Zwolle was Gyliano van Velzen als invaller belangrijk met een treffer en daarom is hij beloond met een basisplaats. Ook Mitchel Paulissen staat aan de aftrap. Hun rentree gaat ten koste van de aanvallers Dani Schahin en Simeon Raykov.

De wedstrijd is vanaf 12.30 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner