09.04.2017 16:33

Feyenoord herpakt zich niet na slecht begin

Giovanni van Bronckhorst ziet dat het niet goed gaat met zijn Feyenoord, dat na een halfuur spelen tegen een 2-1 achterstand aankijkt tegen PEC Zwolle. (09-04-2017)

Feyenoord heeft weer duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap. PEC Zwolle-uit is al een paar jaar een lastig affiche voor de Rotterdammers en ook zondagmiddag ging Feyenoord niet met de volle drie punten richting huis. Met twee snelle doelpunten van Queensy Menig en Bram van Polen leek de kloof naar een overwinning te groot en kon het alleen nog maar gelijkmaken: 2-2.

Het was PEC Zwolle dat vliegend uit de startblokken kwam. Feyenoord lette totaal niet op toen PEC Zwolle via Queensy Menig, in de derde minuut, eruit stormde en op 1-0 kwam. Niet veel later was het uiteindelijk Bram van Polen die weer een mooie aanval een verdiend einde gaf. De bal werd langs Brad Jones geschoten en Feyenoord keek vanaf de dertiende minuut tegen een 2-0 achterstand aan.

De reactie kwam pas in de 27e minuut toen Steven Berghuis met een mooie actie naar binnen stormde, aanlegde voor een schot en de 2-1 maakte. Mickey van der Hart was niet totaal kansloos en wist nog een hand tegen de bal te krijgen. Dit mocht echter niet baten en de bal ging nog steeds over de doellijn. De rest van de eerste helft had PEC Zwolle niet veel te zeggen en was het vooral Feyenoord dat in de aanval ging.

In de tweede helft leek Feyenoord het scoren door te zetten toen Steven Berghuis weer een doelpunt wist te maken. Met een mooie beweging trok hij naar binnen en haalde hij weer met links uit. Het scoren bleek verder in de tweede helft uit. Het was wel vooral Feyenoord dat de aanval opzocht. De vele voorzetten van Berghuis vonden geen ploeggenoot en veel hiervan gingen naast. Een goed schot van Toornstra ging ook nog mis omdat Van der Hart een goede pot speelde.

Met dit gelijke spel staat Feyenoord er qua doelsaldo in de strijd om het kampioenschap er wel veel beter voor. Maar als het op punten aankomt, staat Ajax er nog maar één achter.

Door: Ronald Jansen