09.04.2017 17:32

Hertha drukt FC Augsburg dieper in problemen

Hertha BSC heeft zondagmiddag FC Augsburg dieper in de problemen gedrukt. De club uit Berlijn won in het eigen Olympiastadion met 2-0 van de ploeg van de Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh waardoor FC Augsburg blijft staan op de zestiende plek in de Duitse competitie. Aan het eind van het seizoen speelt de nummer zestien uit hoogste klasse een promotie-degradatiewedstrijd tegen de nummer drie uit de tweede Bundesliga.

De Amerikaanse voetballer John Brooks kopte Hertha BSC na twaalf minuten op voorsprong op aangeven van Valentin Stocker. Nog voor rust stond de thuisploeg op een veilige 2-0 marge. Nu was het Stocker die een aanval via Vedad Ibisevic en voormalig-Feyenoorder Salomon Kalou met een doelpunt afrondde.

Voor FC Augsburg is het de derde competitienederlaag op rij. De ploeg van coach Manuel Baum haalde uit de laatste zes wedstrijden slechts twee punten.