09.04.2017 18:28

Jans doet Feyenoord pijn: "Blij met dit punt"

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle vond niet dat zijn ploeg zondag op eigen veld tegen koploper Feyenoord (2-2) de overwinning had verspeeld. Na dertien minuten leidde de thuisclub al wel met 2-0. "Ik ben blij met deze uitslag, het is een keurig punt", oordeelde Jans, die afgelopen donderdag nog met 2-1 verloor van degradatiekandidaat Roda JC.

"Ik vond Feyenoord in de beginfase heel twijfelachtig", vervolgde Jans bij FOX Sports. "Na de 2-1 vatte de ploeg weer wat moed. Het was in de tweede helft een slagveld. Overal vielen spelers om. Dat was waarschijnlijk een gevolg van de plotselinge hoge temperatuur. Mede daardoor was het spel na de rust niet best. Maar dit is ons eerste punt dit seizoen tegen een van de drie topploegen. Dat is dus gewoon prima."

Na enig aandringen wilde Jans, die komend seizoen bij de KNVB werkzaam is, nog wel zeggen wie er kampioen gaat worden. "Ach, ik stop er toch mee, dus vooruit. Ik denk toch aan Feyenoord. Ajax moet Europees ook nog tegen Schalke en dat gaat mogelijk punten kosten. Maar het is zeker nog niet beslist."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner