09.04.2017 20:49

Everton scoort na 29 seconden: clubrecord

Everton heeft zondag een 4-2 overwinning geboekt op titelhouder Leicester City. Opmerkelijk was de eerste treffer van de ploeg uit Liverpool. Al na 29 seconden had de nog maar 18-jarige Tom Davies de bal in de netten liggen. Everton scoorde nog nooit zo snel in de Premier League. 

Het record stampt uit 2017. Op 4 februari 2017 wist Romelu Lukaku al na dertig seconden te scoren tegen Bournemouth. Voor Davies was het niet het allersnelste doelpunt ooit voor The Toffees. Dat record staat op naam van Howard Kendall die op 28 maart 1970 al na veertien seconden het doel had gevonden in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Chelsea, maar dat doelpunt viel in de tijd voordat de opzet van de Premier League ontstond zoals we hem nu kennen. Het snelste doelpunt ooit gemaakt in de Premier League was op 9 december 2000 toen Ledley King na tien seconden voor Tottenham Hotspur scoorde tegen Bradford City.

Naast dit clubrecord voor Everton, betekende deze overwinning van The Toffees de eerste nederlaag voor Craig Shakespeare als trainer van Leicester City. Onder leiding van Craig Shakespeare, de opvolger van de eind februari ontslagen Claudio Ranieri, won Leicester City vijf keer in de Premier League en éénmaal in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner