10.04.2017 09:14

Van Hanegem: "Feyenoord is te wisselvallig"

Eljero Elia (m.) baalt als een stekker, want Feyenoord heel vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand tegen PEC Zwolle.  (09-04-2017)
Eljero Elia (m.) baalt als een stekker, want Feyenoord heel vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand tegen PEC Zwolle. (09-04-2017)

Willem van Hanegem voorziet vier zware wedstrijden voor Feyenoord. De Rotterdammers staan nog altijd bovenaan, maar zagen hun voorsprong slinken tot één punt. Het tweede puntenverlies binnen één week kwam niet als verrassing voor Van Hanegem.

"Het spel van Feyenoord is veel te wisselvallig. Maar omdat het dan toch vaak goed kwam, mocht je dat eigenlijk niet zeggen", schrijft de oud-Feyenoorder in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Het zal toch niet gebeuren dat de titel nu nog wordt verspeeld? Gezien de dramatische start gisteren, moet je achteraf nog blij zijn met een punt."

"Feyenoord staat al heel het seizoen bovenaan. Dan mag je toch verwachten dat de spelers dat ook in deze wedstrijd uitstralen? Ze moeten de komende weken wel dondersgoed beseffen dat ze écht geschiedenis kunnen schrijven. Voor de club, voor de supporters en ook voor zichzelf. Maar dat gevoel mis ik wel bij sommige spelers."

Door het puntenverlies van de koploper hijgt Ajax in de nek van Feyenoord. Toch blijft Van Hanegem hopen op een Rotterdams kampioensfeestje: "Als ik spanning wil, ga ik wel naar de videotheek om een thriller te huren. Begrijp me niet verkeerd, want ik hoop dat Feyenoord het gaat redden. Maar ik kijk vooral naar hoe ze spelen en wat ze uitstralen. Voor paniek is geen plek. In paniek raken is sowieso het slechtste dat je kunt doen. Want wie zegt mij dat Ajax de rest van de wedstrijden allemaal wint. Ik zie echt niet waarom zij uit bij PSV even winnen. Daarvoor is die ploeg ook te wisselvallig. Ja, tegen NEC zag het er allemaal wel leuk uit, maar die gasten verliezen elke week. Dus zoveel zegt mij dat ook weer niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner