10.04.2017 14:27

De Graafschap hoopt stiekem op nieuw wonder

De Graafschap viert één van de vier treffers met het publiek tijdens het competitieduel De Graafschap - RKC Waalwijk (07-04-2017).
De Graafschap viert één van de vier treffers met het publiek tijdens het competitieduel De Graafschap - RKC Waalwijk (07-04-2017).

De Graafschap degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en is bezig aan een matig seizoen in de Jupiler League, desondanks maakt de ploeg uit Doetinchem nog een kleine kans op promotie.

Om promotie te bewerkstelligen moet De Graafschap wel het 'wonder' van 2014/2015 overtreffen. In 2015 eindigde De Graafschap als zesde in de Jupiler League, maar omdat in de play-offs om promotie/degradatie werd gewonnen van achtereenvolgens Almere City FC, Go Ahead Eagles en FC Volendam promoveerden de Achterhoekers naar de Eredivisie. Momenteel staat De Graafschap twaalfde in de Jupiler League, maar toch maken de Doetinchemmers nog kans op promotie.

De Graafschap is namelijk koploper in de vierde periode en mag zich mogelijk als periodekampioen alsnog melden in de play-offs. Met nog drie wedstrijden in de laatste periode te gaan is De Graafschap koploper met vijftien punten. SC Cambuur, dat eveneens vorig seizoen degradeerde, hijgt met dertien punten echter in de nek. NAC Breda volgt op de derde plek met twaalf punten.

Promotie naar de Eredivisie is nog heel ver weg voor De Graafschap. Eerst zal men in Doetinchem de vierde periode moeten winnen en dat wordt een lastig karwei. Aankomende vrijdag begint De Graafschap met een uitwedstrijd tegen FC Volendam (nummer vier), terwijl de Doetinchemmers het maandag in eigen huis opnemen tegen MVV Maastricht (nummer zes). Vrijdag 21 april volgt een uitduel met Almere City (nummer acht). Cambuur speelt achtereenvolgens tegen nummer zestien Telstar (thuis), nummer achttien Jong FC Utrecht (uit) en nummer tien RKC Waalwijk (thuis). NAC neemt het op tegen nummer veertien Helmond Sport (uit), nummer elf FC Eindhoven (thuis) en nummer negen FC Emmen (uit). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner