10.04.2017 15:40

Excelsior met vrouwen de Eredivisie in

De Eredivisie voor vrouwen krijgt aankomend seizoen een uitbreiding. Excelsior heeft namelijk, in samenwerking met tweededivisionist BVV Barendrecht, besloten om een vrouwenteam op te richten.

Momenteel zijn er met Achilles'29, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar acht teams actief in de Eredivisie voor vrouwen. "Wij wilden als Excelsior het vrouwenvoetbal graag omarmen", aldus Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, op de clubsite van de Kralingers. "Wij wisten dat Barendrecht die stap ook wilde maken en daarom zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten."

"In deze regio was er behoefte aan een vrouwenteam op het hoogste niveau", vervolgt De Haan. "Als Excelsior wilden wij dit graag oppakken. Wij willen innovatief zijn en daar hoort vrouwenvoetbal ook bij. Je ziet dat vrouwenvoetbal ook internationaal steeds serieuzer wordt. Excelsior is bovendien een toegankelijke club, onze sportclub is dit seizoen met veel succes begonnen met meisjesvoetbal en dit partnership met deze prachtige amateurvereniging is een mooie vervolgstap."

"Al na het eerste gesprek met Ferry de Haan van Excelsior en Niels Redert van Excelsior4All hadden wij daar een goed gevoel bij", vertelt Martin Seltenrijch, voorzitter van Barendrecht. "Wij hadden al eens eerder over deelname aan de Eredivisie Vrouwen gesproken. Nu speelt ons hoogste vrouwenteam in de Topklasse en dit is dus een logisch vervolg voor ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner