11.04.2017 12:30

TvdW: Berghuis belangrijk voor Feyenoord

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Het waren drukke weken voor de Eredivisieploegen. Speelrondes 29 en 30 werden binnen een week afgespeeld en daarin gebeurde veel. Hieronder lichten we het Team van de Week van de twee speelrondes uit.

Speelronde 29

Feyenoord was in de midweekse speelronde oppermachtig tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers hadden wat recht te zetten na het verlies in Deventer en dat deed de ploeg van Giovanni van Bronckhorst dan ook. Feyenoord won met 8-0. Maar liefst zeven spelers vormen dan ook het Team van de Week van speelronde 29. De hoogste notering is voor Jens Toornstra. Hij krijgt een 8.17.

Naast de zeven Feyenoorders, leveren vier verschillende teams één speler. Juninho Bacuna was bij Groningen belangrijk met een doelpunt en een assist tegen NEC, terwijl Eloy Room zijn doel schoonhield namens Vitesse tegen Heracles Almelo. Tot slot zien we ook Nasser el Khayati van ADO Den Haag en Davinson Sánchez van Ajax terugkeren in het Team van de Week van speelronde 29.

Noot van de redactie: de beoordelingen van VI ontbreken in de samenstelling van het Team van de Week van speelronde 29.

Berghuis redt Feyenoord

Ook in speelronde dertig laat Steven Berghuis zich zien. Feyenoord kwam al snel op achterstand in Zwolle, maar het was Berghuis die met twee treffers een puntje voor de Rotterdammers redde. Hij vormt in het Team van de Week van speelronde dertig de voorhoede met Bertrand Traoré en Rick van Wolfswinkel. Laatstgenoemde scoorde een hattrick in het duel met sc Heerenveen en is met een 8.25 de absolute uitblinker van afgelopen weekend. Naast Van Wolfswinkel is Foor ook vertegenwoordigd namens Vitesse.

Op het middenveld zien we Andrés Guardado en Marco van Ginkel van PSV. Guardado leverde drie assists en scoorde éénmaal, terwijl Van Ginkel tot een doelpuntenproductie van twee kwam. PSV-huurling Jordy de Wijs staat ook in het Team van de Week. Hij mag zich beste verdediger van speelronde dertig noemen.

ADO zet eindsprint in

Dion Malone en Aaron Meijers zijn namens ADO Den Haag vertegenwoordigd. De Haagse ploeg doet het momenteel erg goed en zet met de eindstreep in zicht nog een sprint in door veel punten te pakken. Malone scoorde tweemaal tegen FC Groningen, Meijers leverde twee assists in de met 4-3 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen.

Davinson Sánchez is een vaste waarde in het Team van de Week. Net als Berghuis is Sánchez zowel in speelronde 29 als in speelronde dertig van de partij. Benjamin van Leer was afgelopen weekend de beste doelman. In het uitduel van Roda JC tegen AZ was de keeper een sta-in-de-weg voor de Alkmaarders. Hij krijgt een 7.38 voor zijn optreden.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner