11.04.2017 21:40

Update: Explosies Dortmund, duel verplaatst

Een uur voor aanvang van de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco heeft een explosie plaatsgevonden bij de spelersbus van de Duitsers. Borussia Dortmund meldt dat Marc Bartra daarbij gewond is geraakt.

Al snel na de aanslag meldde diverse media, waaronder het Duitse Bild en het Spaanse Marca dat het slachtoffer Bartra zou zijn. Zo'n drie kwartier later heeft Borussia Dortmund dat ook via de officiële kanalen bevestigd. Borussia Dortmund laat weten dat de spelersbus drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd bij het spelershotel is aangekomen en de spelers in veiligheid zijn. De politie heeft bevestigd dat er drie explosies hebben plaatsgevonden nabij de spelersbus.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het zou gaan om een terroristische aanslag. Met Bartra zou het naar omstandigheden ook goed gaan. De spelers zijn wel geschokt, dat meldde directeur Hans-Joachim Watzke ook: "Je krijgt dit soort beelden niet zomaar uit je hoofd. Ik hoop dat de spelers morgen in staat zijn te voetballen. In dit soort crisissituaties scharen alle fans van Borussia zich achter elkaar."

Doelman Roman Bürki reageerde tegenover journalist Andreas Böni ook op het incident met de spelersbus: "Ik zat in de achterste rij naast Marc Bartra, hij werd geraakt door granaatscherven, naast een verbrijzelde de achterruit. Na de explosie zijn we allemaal op de grond gedoken. We wisten niet wat er gebeurde. De politie was er snel bij. We zijn allemaal geschokt en hebben geen moment meer over voetballen nagedacht."

Het duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco, wat officieel om 20.45 uur van start zou gaan, is uitgesteld naar woensdagavond. Het duel zal dan om 18.45 uur van start gaan. Dat meldde Borussia Dortmund via de officiële kanalen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner