11.04.2017 21:00

VIDEO: Veel steun uit voetbalwereld voor BVB

Dinsdagavond zou Borussia Dortmund aantreden in eigen stadion tegen AS Monaco in de eerste ontmoeting van de kwartfinale van de Champions League. Drie kwartier voor het duel werd de spelersbus van de thuisploeg slachtoffer van diverse explosies. Het duel werd verplaatst naar woensdag 12 april. Na het incident kwamen er veel steunbetuigingen uit de voetbalwereld. 

FC Barcelona, dat dezelfde avond in de Champions League aantrad tegen Juventus, was één van de eerste ploegen die zijn steun betuigde aan Borussia Dortmund en de lichtgewonde Dortmund-verdediger Marc Barta. Ook ploegen als FC Porto, Hamburger SV, Valencia, Hoffenheim en Olympique Marseille stuurden mooie woorden rond op social media. 

De vele supporters die zaten te wachten in het stadion werden rond de klok van 20.30 uur toegesproken door de stadionspeaker. Nadat de stadionspeaker was uitgesproken, volgde er een daverend applaus. Dat voetbal tijdens zulke incidenten verbroedert, bleek wel uit de prachtige actie van de meegereisde supporters uit Monaco, dat het thuispubliek toezong.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner