12.04.2017 10:47

'Arsenal wil Overmars terughalen naar Londen'

Er lijkt een nieuw dienstverband in de maak voor Marc Overmars bij Arsenal. Hij speelde van 1997 tot 2000 al voor The Gunners, maar kan als technisch directeur terugkeren in Londen.

Momenteel is Overmars bij Ajax werkzaam als technisch directeur, waar hij indruk heeft gemaakt op Arsenal. Volgens The Daily Mail kan de voormalig buitenspeler de eerste 'td' worden van Arsenal. Momenteel gaat manager Arsène Wenger nog over het spelersbeleid, maar de Fransman lijkt aan het eind van het seizoen te vertrekken.

Overmars heeft nog wel concurrentie van Michael Zorc. Hij is de huidige technisch directeur van Borussia Dortmund. Het contract van Zorc loopt nog tot medio 2019, dat van Overmars tot 2020. Arsenal wil met het aantrekken van een technisch directeur het takenpakket van de manager verkleinen.

Sinds juli 2012 is Overmars 'directeur voetbalzaken' van Ajax, wat in andere termen hetzelfde is als de technisch directeur. In zijn functie gaat hij over contracten van spelers en het aan- en verkoopbeleid van de club. Hij heeft al vijf rumoerige transferzomers bij Ajax achter de rug, die allemaal te vinden zijn in dit overzicht. Zo wist hij onder meer Arek Milik voor een recordbedrag te verkopen (36 miljoen euro), maar kocht hij ook spelers als Tobias Sana, Lerin Duarte en Niki Zimling.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner