12.04.2017 10:57

Doelman Damen twee jaar langer bij Excelsior

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Alessandro Damen speelt ook de komende twee seizoenen bij Excelsior. De Rotterdamse voetbalclub maakte woensdag bekend het aflopende contract van de keeper tot de zomer van 2019 te verlengen.

Damen staat sinds 2014 onder contract. De 26-jarige keeper raakte sindsdien tot twee keer toe zwaar geblesseerd aan een knie. Inmiddels is de doelman weer fit. "Ik heb twee jaar verloren, maar dat is helaas niet anders. Ik ga nu voor twee seizoenen met minimaal 34 wedstrijden. Daar heb ik heel veel zin in", aldus Damen op de clubsite.

"Heerlijk gezien wat ik de afgelopen twee seizoenen heb moeten doorstaan. Twee keer terugkomen na een zware knieblessure en dan nu het vertrouwen krijgen van de club. Ik zie dit nieuwe contract daarom echt als een beloning. De eerste keer was ik vooral bezig met keihard werken om terug te komen. Ik dacht er niet aan dat het niet zou lukken. Toen ik vervolgens opnieuw geblesseerd raakte, wist ik: ik moet nu exact hetzelfde gaan doen, terwijl het na de eerste keer weer misging. Je komt jezelf een paar keer tegen in zo’n periode, maar ik ben er zowel mentaal als fysiek sterker van geworden."

Bij Excelsior staat Feyenoord-huurling Warner Hahn sinds januari onder de lat. De Rotterdammers staan, met nog vier wedstrijden te gaan, op de veertiende plaats in de Eredivisie.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner