12.04.2017 16:20

Anderhalf jaar schorsing voor Genoa-speler

Genoa CFC kan voorlopig geen beroep doen op Armando Izzo. De verdediger is door de Italiaanse voetbalbond voor anderhalf jaar geschorst omdat hij in 2014 betrokken zou zijn geweest bij matchfixing.

Als speler van AS Avellino zou Izzo betrokken zijn geraakt bij een omkoopaffaire. De wedstrijden Modena - Avellino (17 mei 2014, 1-0) en Avellino - Reggina (25 mei 2014, 3-0) zouden zijn 'gefixt'. De verdediger, die tijdens beide wedstrijden opmerkelijk genoeg niet in actie kwam, heeft tevens een boete van vijftigduizend euro gekregen.

Ook Avellino wordt bestraft door de Italiaanse voetbalbond. De club krijgt, net als Izzo, een boete van vijftigduizend euro en moet het bovendien doen met drie punten in mindering. Avellino is momenteel terug te vinden op de dertiende plaats in de Serie B, waardoor het nog geen rekening hoeft te houden met degradatie naar de Lega Pro (derde niveau in Italië).

Izzo staat sinds de zomer van 2014 onder contract bij Genoa en speelde inmiddels 82 competitiewedstrijden namens die club in de Serie A.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner