13.04.2017 12:25

Stuivenberg: "Celta is een lepe ploeg"

KRC Genk-trainer Albert Stuivenberg is op zijn hoede voor Celta de Vigo. De Nederlandse coach gaat donderdagavond met zijn Belgische ploeg op bezoek in de Europa League bij de Spaanse club.

Stuivenberg kent de kwaliteiten van de tegenstander. "Celta de Vigo is een heel ervaren en lepe ploeg met specifieke kwaliteiten", aldus Stuivenberg, die onder de indruk is van Iago Aspas. "Ze hebben duidelijk één topspeler, maar ook op het middenveld en achterin loopt kwaliteit. Dat is ook logisch, want anders sta je niet in de kwartfinale. Met Shakhtar Donetsk bijvoorbeeld hebben ze echt een hele goede ploeg uitgeschakeld. Dus het wordt voor ons een grote uitdaging. We zullen top moeten zijn om tot een goede prestatie te komen, maar daar hebben we wel vertrouwen in."

"Als team zijn ze wel in staat om enorm dominant druk naar voor te zetten, vooral hier thuis", vervolgt de Nederlander op de clubsite van Genk. "We moeten eerst onder die druk uit zien te komen en ook het gevaar te kunnen benutten. Maar goed, dat is natuurlijk wel ons plan. Natuurlijk keren we het liefst terug naar huis met een doelpuntje. We spelen elke wedstrijd met de bedoeling om te scoren en geen doelpunt tegen te krijgen. Of dat lukt, zullen we zien. Het is een groot voordeel dat iedereen fit is op dit moment, buiten de langdurig geblesseerden. We gaan met vertrouwen naar de wedstrijd, maar iedereen zal top moeten zijn om tot een goed resultaat te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner