13.04.2017 14:26

Na 24 jaar twee Belgische teams bij laatste 8

Donderdagavond verschijnen RSC Anderlecht en Racing Genk in de kwartfinales van de Europa League. Dat betekent voor het Belgische voetbal dat er vanavond na 24 jaar weer twee Belgische teams in de kwartfinales van een Europees toernooi spelen. 

Dat er twee Belgische teams bij de laatste acht van een Europees toernooi zaten, gebeurde voor het laatst in het seizoen 1992/1993. Club Brugge bereikte toen de laatste acht van de Champions League en Royal Antwerp wist uiteindelijk de finale van de Europacup II te halen. Daar verloor Antwerp met 3-1 van Parma. Club Brugge strandde in een poule met Olympique Marseille, FC Rangers en CSKA Moskou. Destijds speelden de laatste acht van de Champions League namelijk in twee poules van vier teams. De winnaars van de poules speelden de finale van de Champions League.

Royal Antwerp en Club Brugge speelden toen dus wel in verschillende Europese toernooien, maar het is donderdagavond ook de derde keer dat twee Belgische clubs in de kwartfinales staan van hetzelfde Europese toernooi in hetzelfde seizoen. In de editie van de UEFA Cup van 1980/1981 stonden Lokeren en Standard Luik samen in de kwartfinales. Dit lukten Club Luik en Royal Antwerp in het seizoen 1989/1990 vervolgens ook.

Verder is Racing Genk donderdagavond de vijftiende Belgische club die minstens één keer de kwartfinale van een Europees toernooi heeft bereikt. Anderlecht staat Europees voor de negentiende keer in de kwartfinale. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner