14.04.2017 10:47

Buitenlandse media lovend over spel van Ajax

Ralf Fährmann moet zich helemaal strekken om een doelpoging van Ajax uit de goal te halen, terwijl Guido Burgstaller (19) en Bertrand Traoré (9) toekijken. (14-04-2017)
Ralf Fährmann moet zich helemaal strekken om een doelpoging van Ajax uit de goal te halen, terwijl Guido Burgstaller (19) en Bertrand Traoré (9) toekijken. (14-04-2017)

De goede prestatie van Ajax in de Europa League is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Vrijwel alle kranten zijn vol lof over de Amsterdammers na de 2-0 zege in kwartfinale van de Europa League tegen FC Schalke 04. 

"Ajax poetst Schalke van de mat", is de kop van The Daily Mail. De Engelse krant spreekt van een dominantie in de Amsterdam ArenA. "De Nederlandse ploeg domineerde de wedstrijd volledig en wilde het tweeluik eigenlijk direct beslissen. Een combinatie van de lat en Schalke-doelman Ralf Fährmann, die een serie geweldige reddingen in huis had, zorgden ervoor dat het slechts 2-0 bleef."

Het Franse L'Equipe prees Ajax vooral om de jeugdige spelers. "Schalke werd omver geblazen in een eenzijdige wedstrijd. Davy Klaassen maakte beide goals, zijn tweede op aangeven van de jonge Justin Kluivert (17!). Schalke mocht van geluk spreken dat het niet meer goals tegen kreeg, want het talentvolle Ajax kreeg kans op kans."

De Belgische omroep Sporza was eveneens onder de indruk. "Ajax heeft tegen Schalke 04 een statement afgeleverd in de kwartfinales van de Europa League. Aanvoerder Davy Klaassen was de exponent van de Amsterdamse superioriteit met twee goals. Met onder meer Justin Kluivert (17 en de zoon van), Davinson Sánchez (20) en Donny van de Beek (19) koos Ajax-coach Peter Bosz voluit voor de jeugd."

Duitse media
Tegenstander Schalke 04 kreeg er in eigen land van langs, al ontving Ajax ook een hoop complimenten. "Beschamende nederlaag voor Schalke. Ajax gaf alles en dat leidde er vooral in de tweede helft toe dat Schalke uit elkaar viel. De ploeg wist niet meer wat voor en achter was. Treurig maar waar: het verschil in klasse was groot in Amsterdam", meldde Bild.

Sport1 benoemde de jeugdigheid van Ajax. "Opvallend was ook de gemiddelde leeftijd van de Ajax-elf: 22 jaar. De jongste was Justin Kluivert. Inderdaad, de zoon van." Het sportblad Kicker was hard voor de ploeg uit Gelsenkirchen. "Schalke speelde ondermaats, maar Ajax deed het goed. De Nederlanders waren constant bezig, zetten enorme druk op Schalke en voetbalden de ene na de andere kans bij elkaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner