14.04.2017 12:40

Heracles vreest nieuw perfect eindschot van AZ

Als AZ Alkmaar de reeksen van de afgelopen twee seizoen weet te herhalen, wacht Heracles Almelo vrijdagavond een lastige klus. Tijdens de laatste vier duels van vorig seizoen en het jaar ervoor, haalde AZ een honderd procent score.

2015/2016
Nadat de ploeg van John van den Brom eind vorig jaar drie wedstrijden op rij niet won, zegevierde het daarentegen wel in de laatste vier duels. De eerste overwinning was tegen PEC Zwolle (5-1), terwijl ook ADO Den Haag (1-2), De Graafschap (4-1) en FC Utrecht (1-3) aan de zegekar werd gebonden. Deze vier winstpartijen zorgden ervoor dat AZ opklom van de zesde naar de vierde plaats. FC Utrecht en Heracles zakten allebei een plaats op de ranglijst na 34 speelrondes.

2014/2015
Dat kunstje flikten de Alkmaarders eveneens het seizoen ervoor. Ook toen zat AZ niet in de beste fase, met twee nederlagen op zak. Toch richtte de ploeg zich op en zorgde voor een goede eindsprint. In de laatste vier duels werd gewonnen van ADO Den Haag (3-1), FC Twente (0-2), NAC Breda (3-2) en Excelsior (1-4). Door de vier zeges steeg het in de laatste fase van de vijfde naar de derde plek, ten koste van Feyenoord en Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner