14.04.2017 14:59

KNVB straft De Graafschap hard voor vuurwerk

De harde kern van De Graafschap had in de uitwedstrijden bij FC Emmen en Fortuna Sittard en in de thuiswedstrijd tegen Telstar vuurwerk meegenomen op de tribunes. Dat is de club duur komen te staan, aangezien de KNVB fikse straffen heeft uitgedeeld.

De tuchtcommissie van de bond heeft De Graafschap een schikkingsvoorstel opgestuurd, waarin een boete van 15.000 euro onvoorwaardelijk en een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek is opgenomen. In de wedstrijden tegen Emmen en Telstar moest de wedstrijd zelfs worden onderbroken door het vuurwerk.

Het bestuur van De Graafschap beraadt zich momenteel op een reactie op het schikkingsvoorstel, maar geeft op de clubsite aan zeer geschrokken te zijn van de hoogte van de sancties. Overigens werd alleen de thuiswedstrijd tegen Telstar in winst omgezet: 2-1. Op bezoek bij Fortuna Sittard (3-2) en FC Emmen (2-0) werd met lege handen koers gezet richting Doetinchem.

De Graafschap moest al eerder een wedstrijd zonder publiek spelen na een straf van de KNVB. Thuis tegen Helmond Sport bleven de tribunes leeg (zie foto).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner