14.04.2017 21:19

Strafzaak tegen Lyon en Beşiktaş na onrust

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag zoals verwacht een strafzaak geopend tegen Olympique Lyon en Beşiktaş. Voorafgaand aan het onderlinge duel donderdag in de kwartfinale van de Europa League ging het helemaal mis in het stadion van de Franse club. Supporters van beide clubs raakten op de tribunes slaags met elkaar en gooiden met vuurwerk, waarna honderden fans het veld op vluchtten.

De chaos in Lyon leidde ertoe dat de wedstrijd pas drie kwartier later dan gepland kon beginnen. Ook tijdens het duel bleef het rumoerig. Zo renden een paar fans van Lyon het veld op nadat hun ploeg in de slotfase een achterstand had omgezet in een voorsprong van 2-1.

De UEFA stelde vrijdag een stevige lijst aanklachten tegen beide clubs op. Zo wordt Lyon onder meer verweten dat de fans niet beter uit elkaar gehouden zijn. Een datum voor de hoorzitting is nog niet gevonden. Beide clubs moeten vrezen voor een flinke straf. Beşiktaş en Lyon treffen elkaar volgende week donderdag opnieuw, dan in Istanbul.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner