14.04.2017 21:54

AZ begint opnieuw goed aan eindsprint

AZ Alkmaar heeft vrijdagavond drie punten gepakt op bezoek bij Heracles Almelo. Een doelpunt van oud-Heraclied Wout Weghorst leidde een 1-2 overwinning voor de Alkmaarders in.

De bezoekers zijn zodoende opnieuw goed begonnen aan hun eindsprint in de Eredivisie. De afgelopen twee seizoenen won AZ namelijk zijn laatste vier wedstrijden. In 2015 resulteerde dat uiteindelijk in de derde plek. Op bezoek bij Heracles had de zege, gezien de enorme kansen, nog wat groter uit kunnen pakken.

AZ begon sterk op bezoek in Almelo. Al na twintig seconden kreeg oud-Heraclied Wout Weghorst de kans om de score te openen. Hij kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en zag doelman Bram Castro redding brengen. Vervolgens kroop Heracles enkele keren door het oog van de naald. Dabney dos Santos had tot twee keer toe de kans om te scoren en ook Alireza Jahanbakhsh was dichtbij. Aan de overkant kroop de thuisploeg langzaam maar zeker uit de schulp. Vooral via buitenspelers Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson werd gevaar gesticht, maar een treffer bleef uit in het eerste bedrijf.

Het spelbeeld veranderde amper in de tweede helft. AZ was opnieuw dreigend en maakte nu wel de kans af. Uitgerekend oud-Heraclied Weghorst zorgde op aangeven van Joris van Overeem voor de 0-1. Diezelfde Van Overeem kreeg even later de uitgelezen mogelijkheid op 0-2, maar hij miste een op het oog niet te missen kans. Die treffer kwam even later alsnog. Op aangeven van Weghorst schoof Jahanbaksh de bal achter Castro. Het slotakkoord was voor Kuwas. Hij knalde in de absolute slotfase de 1-2 achter doelman Tim Krul.

Door de zege gaat AZ met vertrouwen richting de bekerfinale, die over twee weken op het programma staat. Heracles Almelo zal alles op alles moeten zetten op de negende plaats vast te houden en zich te verzekeren van de play-offs voor Europees voetbal.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner