14.04.2017 22:00

VVV-Venlo terug in Eredivisie na winst op RKC

VVV-Venlo is vrijdagavond officieel gepromoveerd naar de Eredivisie. De Limburgers zijn na de 1-2 uitzege op RKC Waalwijk niet meer in te halen en maken na vier seizoenen hun comeback op het hoogste niveau.

Jong Ajax kan niet promoveren, waardoor het gevaar voor de enige directe promotieplek alleen nog maar SC Cambuur was. Dankzij de zege op RKC kunnen de Friezen VVV niet meer inhalen. Wat vanaf speeldag één de voorspelling van velen was, is daardoor drie speelronden voor het einde uitgekomen. De Koel is volgend seizoen weer een toneel in de Eredivisie.

Het was nog erg lang spannend in het Mandemakers Stadion. Na de openingstreffer van Clint Leemans laat in de eerste helft maakte Johan Voskamp snel in de tweede helft de gelijkmaker namens de Waalwijkers. Hij benutte een strafschop. Uiteindelijk kwam het op de slotminuten aan. in de 89ste minuut zorgde Leemans, ook al verantwoordelijk voor de 0-1, dat VVV toch nog mocht juichen. Hij benutte op fraaie wijze een vrije trap en bevestigde zo de promotie voor de Venloërs.

Daardoor was het niet afhankelijk van Cambuur, dat met puntverlies tegen SC Telstar bij had kunnen dragen aan het Venlose feestje. De Leeuwarders wonnen echter met 5-1. Daarmee loopt het uit op FC Volendam en MVV, die beide met 2-2 gelijkspeelden tegen respectievelijk De Graafschap en FC Emmen. Onderin wist Achilles '29 een overwinning te boeken op Jong FC Utrecht, waardoor het misschien toch nog een beetje spannend wordt in de degradatiestrijd. Het gat met FC Dordrecht is nu verkleind naar zes punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner