15.04.2017 09:02

Dost scoort wederom en is Messi nu voorbij

Bas Dost (r.) maakt de 0-3 namens Sporting CP tegen Vitória Setúbal. (14-04-2017)
Bas Dost (r.) maakt de 0-3 namens Sporting CP tegen Vitória Setúbal. (14-04-2017)

De spannende strijd om de Gouden Schoen nadert de ontknoping. De kans dat een Nederlander na veertien jaar weer de topschutter van Europa wordt, neemt toe. Bas Dost maakte vrijdagavond tegen Vitória Setúbal (0-3) zijn 28ste doelpunt van het seizoen en staat nu alleen aan kop in het klassement.

Dosts grootste concurrenten om de Gouden Schoen zijn niet de minste voetballers. Op de tweede plaats staat met 27 doelpunten Lionel Messi. De Argentijn komt zaterdagavond met FC Barcelona in actie tegen Real Sociedad. De nummer drie van de ranglijst is Robert Lewandowski. De Pool in dienst van Bayern München maakte dit seizoen 26 treffers. Dat is één doelpunt meer dan competitiegenoot Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund).

Waar Messi nog zeven wedstrijden heeft om zijn doelpuntenaantal op te schroeven, staan voor het Sporting CP van Bas Dost nog maar vijf duels op het programma. Na de wedstrijden tegen SL Benfica (thuis) en Sporting Braga (uit) neemt Sporting CP het op tegen middenmoters Os Belenenses (thuis), CD Feirense (uit) en GD Chaves (thuis).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner