15.04.2017 18:55

Luuk de Jong na 55 basisplaatsen op de bank

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Tegen ADO Den Haag zal Luuk de Jong voor het eerst in 55 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden op de bank moeten plaatsnemen. De aanvoerder van PSV wordt door trainer Phillip Cocu gepasseerd voor het duel van zaterdagavond. Jürgen Locadia staat in de punt van de aanval.

De wisselbeurt van De Jong is de eerste sinds oktober 2015, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1). Door het ontbreken van de aanvaller is Andrés Guardado aanvoerder bij de Eindhovense ploeg. Als linksback kiest Cocu voor Joshua Brenet, die de geblesseerde Jetro Willems vervangt. Ten opzichte van vorige week tegen Willem II (5-0 winst) heeft ook Siem de Jong een basisplaats, ten koste van Bart Ramselaar. Ook Héctor Moreno staat weer aan de aftrap. De Mexicaan vormt samen met Nicolas Isimat-Mirin het centrum achterin, terwijl daar vorige week Daniel Schwaab stond.

Alfons Groenendijk heeft ervoor gekozen om zijn team zoveel mogelijk intact te houden. Dat betekent dat de keuzeheer tien dezelfde namen het veld inbrengt als vorige week tegen FC Groningen (4-3 winst) . Alleen Danny Bakker ontbreekt ten opzichte van dat duel. Voor hem in de plaats speelt Donny Gorter. 

De wedstrijd is vanaf 19.45 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner