15.04.2017 14:45

Chinese derby in Milaan eindigt in gelijkspel

De 218e Derby della Madonnina is zaterdag zonder winnaar geëindigd. Lang leek de winst voor Inter, maar diep in blessuretijd maakte Christían Zapata alsnog gelijk voor AC Milan: 2-2. De Colombiaan passeerde van dichtbij doelman Samir Handanovič, die met tal van reddingen de man van de wedstrijd leek te worden.

Het duel in de 32e speelronde van de Serie A werd op een vroeg tijdstip gespeeld om de Chinese markt te behagen. Voor AC Milan was dit de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe Chinese eigenaren. Deze week werd Silvio Berlusconi definitief uitgekocht door een zakenimperium uit Azië. Inter is al langer in handen van Suning Holdings Group. Door het gelijkspel in het Giuseppe Meazza blijft AC Milan zesde, Inter volgt op twee punten.

AC Milan had een overwicht, maar de openingstreffer viel in de 36e minuut aan de andere kant. Antonio Candreva kreeg de bal van achteruit van Roberto Gagliardini en rondde bekwaam af. Nog voor rust stond het zelfs 2-0. Mauro Icardi schoot van dichtbij raak, zijn 21e doelpunt van dit seizoen. Zeven minuten voor tijd scoorde Alessio Romagnoli tegen: 2-1. In de 97e minuut bezorgde Zapata zijn ploeg een niet meer verwacht punt.

De uitploeg moet nog hard werken om zich te plaatsen voor Europees voetbal, AC Milan kwam voor het laatst Europees in actie in het seizoen 2013/2014. De nieuwe eigenaar van de club heeft inmiddels een miljoeneninjectie beloofd, terwijl er ook gesproken wordt over de bouw van een nieuw stadion.