15.04.2017 17:06

Strootman lijdt puntenverlies tegen Hateboer

AS Roma heeft puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap van de Serie A. In Rome kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Atalanta: 1-1. Jasmin Kurtic scoorde namens de bezoekers, topschutter Edin Dzeko bezorgde de thuisploeg nog een puntje. Kevin Strootman en Hans Hateboer speelden voor Roma en Atalanta de gehele wedstrijd. Hateboer had voor de tweede keer een basisplaats bij Atalanta.

De Romeinen zouden gewaarschuwd moeten zijn voor het dit seizoen sterk presterende Atalanta. Uit verloor AS Roma al met 2-1. Toch was het Atalanta die na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. AS Roma kwam op gelijke hoogte maar maakte vervolgens vergeefs jacht op de zege. Ook supersub Francesco Totti kon met zijn late invalbeurt niets aan het puntenverlies doen.

Lazio Roma hoopte in de strijd om de vierde plaats met Atalanta op de stadsgenoot maar moest zelf vol aan de bak in Genoa. In de laatste minuut zorgde invaller Luis Alberto voor een punt: 2-2. Lazio Roma, met het Nederlandse verdedigingsduo Wesley Hoedt en Stefan de Vrij, moest na tien minuten al een goal toestaan. Giovanni Simeone zette de thuisploeg op voorsprong. Nog voor rust maakte Lucas Biglia de gelijkmaker nadat hij in eerste instantie vanaf elfmeter miste, wist hij in de rebound wel raak te schieten. Goran Pandev scoorde een kwartier voor tijd weer namens Genoa, waarna Alberto toch nog een puntje meenam uit Genoa voor Lazio.

Kampioenschap lonkt in Turijn

Juventus kende geen problemen bij hekkensluiter Pescara Calcio (2-0). Gonzalo Higuaín scoorde tweemaal in de eerste helft. De club uit Turijn stevent af op de zesde landstitel op rij. Met nog zes speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Roma acht punten. De nummer drie SSC Napoli speelt zaterdagavond nog tegen Udinese en kan op twee punten van de Romeinen komen.