15.04.2017 20:17

Dortmund-spelers dragen zege op aan Bartra

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De spelers van Borussia Dortmund hebben de overwinning zaterdag op Eintracht Frankfurt (3-1) opgedragen aan hun ploeggenoot Marc Bartra, die de wedstrijd thuis op televisie volgde.

De manschappen van trainer Thomas Tuchel hielden na afloop tijdens de ereronde over het veld het shirt van de Spaanse verdediger met het rugnummer 5 omhoog.  "We hebben voor de aftrap afgesproken om negentig minuten alles te geven", zei verdediger Sokratis Papastathopoulos, die met een prachtige knal de 2-1 voor zijn rekening nam. "Dit doelpunt was voor Marc."

Bartra was het voornaamste slachtoffer van de aanslag op de spelersbus van Dortmund, dinsdagavond kort voor het duel met AS Monaco in de kwartfinale van de Champions League. De Spaanse verdediger raakte gewond door het rondvliegende glas en brak een botje. Bartra mocht zaterdag na vier dagen het ziekenhuis verlaten en volgde de wedstrijd tegen Frankfurt thuis voor de televisie.

"We hebben constant contact met Marc", zei aanvoerder Marcel Schmelzer. "Het gaat beter met hem en hij wil zo snel mogelijk weer bij ons zijn. Deze zege is voor hem."

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner