15.04.2017 21:36

Excelsior houdt na 28 wedstrijden weer de nul

Excelsior doet goede zaken in de strijd om degradatie. De Rotterdammers hebben na 37 jaar weer eens op Woudestein gewonnen van Vitesse. Daarnaast werd er na 28 wedstrijden weer eens de nul gehouden. Het werd 1-0 in Rotterdam, Nigel Hasselbaink werd zaterdagavond met een vroege treffer de matchwinner.

Excelsior begon de wedstrijd oppermachtig. Ze gingen met een 1-0 voorsprong aan de thee door het achtste doelpunt van Nigel Hasselbaink dit seizoen. Als Hasselbaink dit seizoen nog minimaal één keer scoort, wordt hij de elfde speler van Excelsior met minimaal tien doelpunten in één seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers maakten in de dertiende minuut de openingstreffer, Hasselbaink schoot hard raak op aangeven van Mike van Duinen.

In de tweede helft kon Vitesse wederom niets creëren. Excelsior loerde op de counter, maar echte kansen kwamen er niet meer. De Kralingers hielden de nul en dat was de eerste keer in 28 wedstrijden. Dat betekent dat doelman Warner Hahn voor het eerst in het shirt van Excelsior zijn doel schoon heeft gehouden. De laatste keer dat de Rotterdammers de nul hielden was op 13 augustus 2016 in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

De Rotterdammers doen goede zaken in de strijd om degradatie en Vitesse mist door de nederlaag de aansluiting in de strijd om de vierde plaats. Excelsior wint eindelijk weer eens in eigen huis van Vitesse. Voor het laatst gebeurde dat op 25 augustus 1979, toen het 2-0 werd voor de Kralingers.

Door: Tom Verschoor